Hem rekar-fotboll Du är här

Inför allsvenskan 2018: En titt på matcherna i den första omgången

Igår gick vi igenom den första omgången av superettan och idag är det hög tid för allsvenskan att bli synad. Den första omgången drar igång på självaste påskafton och det är ett helt gäng fina matcher att hålla ögonen på.

Den svenska högstaligan är hetare än på länge och många av lagen har plockat in spelare av väldigt hög kaliber. Malmö FF är alltjämt favoriter att försvara sin titel, men de andra lagen kommer inte att ge upp utan kamp.

Omgång 1

Häcken – Kalmar

Tippade slutplaceringar av media: 5 och 11

Tid och plats: Bravida Arena söndag 1 april 15.00

Vårt tips: 1X2

Andreas Alm ny headcoach för hisingsgänget Häcken. Det finns mycket rutin i truppen att vila sig mot och de har genomfört en fin försäsong. Uttåg i Svenska cupens kvartsfinal spelar mindre roll då ett Europa League-kval senare på säsongen hägrar tack vare förra årets fjärdeplats. Gästande Kalmar är väldigt svårtippade i år och det känns som det kan sluta lite hur som helst för Nanne Bergstrand. Jonathan Ring lämnar ett stort tomrum efter sig, men de har fortfarande en viss Rasmus Elm på mittfältet. Häcken har sett vassare ut på försäsongen vilket vi tror blir avgörande här.

Hammarby – Sirius

Tippade slutplaceringar av media: 9 och 12

Tid och plats: Tele2 Arena söndag 1 april 15.00

Vårt tips: 1X2

Bajen har plockat in fina gubbar i form av Erkan Zengin och Nikola Djurdjic, som båda kan vinna matcher på egen hand när allt stämmer. Dock är laget väldigt ojämna i sina prestationer, vilket är något som måste adresseras. Stefan Billborn har stor press på sina axlar att få till en bättre placering än förra årets 9:e plats. Sirius gjorde överlag en kanonsäsong förra året även om det till slut ”bara” blev en 7:e plats tack vare en svag andra halva av säsongen. Väldig omsättning bland spelarna då 10 nya har kommit in samtidigt som 11 har lämnat, vilket gör att Sirius blir svårplacerade i år. Ett fullsatt Tele2 Arena hjälper Bajen till tre poäng.

Hämta din bonus hos Mr Green här

Östersund – Djurgården

Tippade slutplaceringar av media: 3 och 4

Tid och plats: Jämtkraft Arena söndag 1 april 17.30

Vårt tips: 1X2

Fint möte mellan två tippade topplag. Östersund svarade för en väldigt fin insats i Europa League, där de kom tvåa i sin grupp och lyckades slå Arsenal borta på Emirates i februari. Kommer att vara med i fighten om SM-guldet om de får behålla tongivande spelare. Att Graham Potter skrev på långtidskontrakt är oerhört viktigt för både laget och klubben. Djurgården lär även de vara med i toppstriden och har sett väldigt bra ut på försäsongen. De blev klara för final i Svenska cupen efter att ha vunnit sitt första derby mot AIK på drygt 5 år i semin. Vi tror att de delar broderligt på poängen uppe i jämtland.

Trelleborg – IFK Göteborg

Tippade slutplaceringar av media: 15 och 8

Tid och plats: Vångavallen söndag 1 april 17.30

Vårt tips: 1X2

Nykomlingarna Trelleborg har ett jobbigt år framför sig. Skåningarna har tappat mycket rutin och dessutom ser lagets bästa målskytt från förra säsongen Salif Camara Jönsson ut att missa hela säsongen efter att han drog av hälsenan i vintras. Blir dock jobbiga att möta på hemma på sin charmiga hemmaarena. Göteborg har fått in en ny, ambitiös tränare i Poya Ashbagi, vilket bland annat innebär en renovering av spelsystem och spelidé. Har tappat många tunga namn, men det blir väldigt spännande att följa blåvitt den här säsongen. Borde vinna komfortabelt.

AIK – Dalkurd

Tippade slutplaceringar av media: 2 och 13

Tid och plats: Friends Arena måndag 2 april 15.00

Vårt tips: 1X2

AIK har storsatsat för att utmana Malmö om SM-guldet på riktigt denna säsongen. De har hämtat in kvalitetsspelare i Milosevic, Elyounoussi, Adu och Bahoui till en redan stark trupp, dock har de drabbats av tunga avbräck på backsidan redan med skada på Nyholm och att Nisse Johansson tvingades lägga av. Dalkurd gör sin första säsong i allsvenskan någonsin och har värvat smart. Vill fortsätta att spela sitt spel med stort bollinnehav även i år. De har stora ambitioner, men frågan är om de räcker till över 30 omgångar. AIK vinner här.

IFK Norrköping – Brommapojkarna

Tippade slutplaceringar av media: 7 och 14

Tid och plats: Östgötaporten måndag 2 april 15.00

Vårt tips: 1X2

Norrköping kommer bli spännande att följa i år med sin talangfulla trupp blandat med viktig rutin. De har plockat in Jordan Larsson och Simon Thern som kan komma att bli riktigt bra för östgötarna. Tränare Jens Gustafsson vill spela en attraktiv och fartfylld fotboll spelarmaterialet för detta finns verkligen. BP har haft en turbulent tid efter uppflyttningen med stor omsättning i truppen inför säsongen. Helt ny ledarstab dessutom gör att detta lär bli en jobbig säsong för de rödsvarta. 13 nyförvärv har tillkommit och 9 spelare har lämnat. Norrköping lär vinna denna match komfortfabelt.

Mr Green Sports bonus odds

Elfsborg – Malmö FF

Tippade slutplaceringar av media: 6 och 1

Tid och plats: Borås Arena måndag 2 april 17.30

Vårt tips: 1X2

Elfsborg hade ett väldigt tungt fjolår. Defensiven var minst sagt undermålig och är något som nya tränaren Jimmy Thelin måste åtgärda. Stefan Ishizaki har kommit tillbaka till klubben och kommer bidra med viktig rutin. Elfsborg har sett bra ut på försäsongen förutom förlusten mot GAIS i Svenska cupen och Simon Lundevall har sett vass ut. Malmö FF är regerande mästare och lär med största sannolikhet plocka hem titeln även i år. De har behållt stora delar av truppen och har plockat in bra spelare där Sören Rieks och Fouad Bachirou sticker ut. Spännande match där Malmö lär dra det längsta strået till slut.

GIF Sundsvall – Örebro

Tippade slutplaceringar av media: 16 och 10

Tid och plats: Idrottsparken i Sundsvall måndag 2 april 17.30

Vårt tips: 1X2

Sundsvall kommer att få det kämpigt med tanke på de tunga spelartapp som de råkat ut för och är tippade jumbo. Att Linus Hallenius är lagets största stjärna säger en hel del, även om han har petat in några bollar på försäsongen. Nyförvärvet Maic Sema kan bli viktig för Giffarna. Örebro har ny huvudtränare i Axel Kjäll, som tagit klivet upp från rollen som assisterande tränare efter att Alexander Axén lämnat. ÖSK lär bli ett stabilt mittenlag som kommer plocka sina poäng. Har testat nytt spelsystem under försäsongen som har slått väl ut. Nahir Besara kommer få ta stort ansvar i år igen. Viss risk för kryss här dock.

Ska du spela på någon av matcherna i den inledande omgången av allsvenskan 2018 så kan vi hänvisa dig till att lägga dina spel hos Mr Green. Du får förutom en grym välkomstbonus fina odds på samtliga matcher.