Hem rekar-fotboll Du är här

Vilka lag avancerar till kvartsfinal i Europa League ikväll?

Efter två dagar fyllda med fotbollsgodis i form av Champions League fortsätter nu europaspelet med direktavgörande matcher i Europa League ikväll. Vi har tagit en närmare titt på samtliga returmöten som går av stapeln idag.

Mobilebet logo

Vi räknar med grym underhållning ikväll

Lokomotiv Moskva – Atletico Madrid (0-3)

Vårt tips: 0-1

Första matchen ut för idag. Ryssarna börjar med en väldigt brant uppförsbacke ikväll – alldeles för brant tror vi. Det finns inte mycket som talar för att spanjorerna ska släppa till något mot ett ganska svagt Lokomotiv. Defensiven är deras främst styrka och trots att Jan Oblak saknas ikväll tror vi på ännu en intakt nolla för Diego Simeones manskap.

Dynamo Kiev – Lazio (2-2)

Vårt tips: 1-1

Det är ett bortalag i Lazio som måste ligga på offensiven här. Det kan leda till fina omställningslägen för ett Dynamo Kiev som trivs på hemmaplan i kylan. En svit på 9 raka matcher utan förlust har ukrainarna lyckats bygga upp och vi tror att den kommer att utökas till 10 när domaren blåser av. Junior Moraes gjorde mål senast och han kan mycket väl komma med i målprotokollet även ikväll.

Zenit St Petersburg – Red Bull Leipzig (1-2)

Vårt tips: 3-1

Här tror vi att målen kommer att dugga tätt. Det är två offensivt väldigt starka lag och det känns nästan som en garanti att båda lagen kommer att göra mål här. Zenit är otroligt starka på hemmaplan och de har vunnit hela 11 av 16 matcher på Saint Petersburg Stadium denna säsongen. Lägg därtill att varje Europa League-match på arenan slutat med seger och innehållit många mål och vi har ett fint recept på ytterligare målfest ikväll.

Athletic Bilbao – Marseille (1-3)

Vårt tips: 2-0

Det är Marseille som sitter i förarsätet här och Bilbao kommer sannerligen att få kämpa för att vända på detta. Dock ska man ha i åtanke att Marseille varit väldigt svaga på bortaplan denna säsongen och på de tre senaste bortamatcherna har de inte ens lyckats göra mål. De har heller inte lyckats vinna en enda bortamatch i Europa League så här långt. Deras bästa spelare Florian Thauvin är skadad och minskar Marseilles chanser att hota framåt betänkligt. Någon som däremot är ett hot mot motståndarförsvaret är Aritz Aduriz som är ute efter att utöka sin målproduktion ikväll. 11 mål har det blivit så här långt i Europa League och vi tror att det finns goda möjligheter att utöka dessa ikväll.

Hämta bonus hos Mobilebet här

Viktoria Plzen – Sporting Lissabon (0-2)

Vårt tips: 1-3

Sporting satsar hårt på Europa League efter att ligan glidit de ur händerna och det ser onekligen bra ut inför returen på tjeckisk mark ikväll efter Fredy Monteros två fullträffar i första mötet. Något som dock inte ser bra ut är deras statistik på bortaplan. I 16 raka matcher har laget misslyckats med att hålla nollan och med tanke på att Viktoria Plzen gjort mål i 15 raka hemmamatcher i Europa League. Vi tror att båda lagen gör mål och att Sporting drar det längsta strået även ikväll.

Red Bull Salzburg – Borussia Dortmund (2-1)

Vårt tips: 1-3

Det första mötet på Signal Iduna Park blev inte var Dortmund hade tänkt sig. Trots spelmässigt övertag var det Salzburg som via två mål från Valon Berisha kunde skapa sig ett bra utgångsläge inför matchen på hemmaplan. Salzburg har stort självförtroende på Red Bull Arena med tanke på att de inte förlorat en enda match av de 32 senaste som de spelat där. Senaste förlusten i europasammanhang kom mot Malmö FF 2016 så det blir mycket att bita i för Dortmund. Vi tror dock att Dortmund med Marco Reus och Michy Batshuayi på spelhumör lyckas att vända på steken och gå vidare.

Arsenal – AC Milan (2-0)

Vårt tips: 1-1

Det var ett Arsenal som tog en överraskande seger nere på San Siro förra veckan. Ytterligare en seger mot Watford i helgen gör att tron på att avancera är stor i Arsenallägret. Milan, som ju visar fin form i Serie A, måste satsa allt framåt ikväll och vi tror att det blir en lite för svår uppgift för Rossoneri. Vi tror att Arsenal lyckas hålla undan ett Milan som bara gjort fler än två mål ynka tre gånger i Serie A denna säsongen.

Lyon – CSKA Moskva (1-0)

Vårt tips: 1-0

Här tror vi att CSKA Moskva har för mycket att bita i. Det är ett Lyon som inte förlorat mer än två gånger hemma på Parc OL denna säsongen som man ställs emot och kvalitén finns helt enkelt inte riktigt där för CSKA. Trots att Nabil Fekir saknas i hemmalaget finns det andra spelare som kan och bör kliva fram ikväll.

Vill du spela på någon av kvällens returmöten av åttondelsfinalerna i Europa League? Då kan vi rekommendera dig att lägga dina bet hos Mobilebet. Där får du som ny spelare en fin fin välkomstbonus. Sätter du in 200 kronor får du spela för hela 800 kronor! Bli medlem redan idag.