Hem rekar-fotboll Du är här

Copa del Rey: Barcelona välkomnar Valencia i första semifinalmötet

Det väntas bli en riktigt underhållande tillställning på Camp Nou ikväll när ligaledarna Barcelona tar emot tredjeplacerade Valencia i det första semifinalmötet av två i Copa del Rey.

Mobilebet 

Januari är över och därmed är också transferfönstret över för denna gång. Både Barcelona och Valencia har plockat in förstärkningar och februari kommer bli en väldigt trevlig månad för fotbollsälskarna, med bland annat åttondelsfinaler i Champions League som går av stapeln. Men först ut för Barcelona är alltså Valencia i den spanska cupens semifinal.

Skadedrabbat Valencia

Barcelona har verkligen gått som tåget denna säsong under nye tränaren Ernesto Valverde. De är fortfarande med och slåss om alla titlar i tävlingarna de deltar i och katalanerna leder La Liga med 11 poängs försprång ner till Atletico Madrid på andraplatsen. De har sett speciellt vassa ut hemma på Camp Nou där de har vunnit hela 15 av 16 matcher. I förra veckans ligamatch mot Alaves var de dock illa ute efter att ha legat under med 1-0 efter mål av vårt svenska anfallsess John Guidetti. Men tack vare en volley från Luis Suarez och ett vackert frisparksmål av Leo Messi så kunde de plocka hem segern till slut.

På vägen till semifinalen har de slagit ut Espanyol, Celta Vigo och Real Murcia. Senast ”Blaugrana” ställdes mot Valencia i en Copa del Rey-semi gick Barcelona enkelt vidare till finalen genom att fullständigt köra över Valencia med de sammanlagda siffrorna 8-1 efter att ha vunnit den första matchen med 7-0.

Det lär inte bli några sådana siffror denna gång dock. Valencia har imponerat så här långt in på säsongen och ligger på en stabil Champions League-plats precis före Real Madrid på fjärdeplatsen. Dock har det gått lite knackigare på slutet för Marcelinos gubbar och senaste matchen mot just Real Madrid i ligan slutade med en tung 4-1-förlust. Valencia har tagit sig till semifinal genom att besegra Zaragoza, Las Palmas och nu senast blev det en riktig rysare mot Alaves i kvartsfinalen. Efter att ha vunnit första matchen hemma på Mestalla med 2-1 åkte de på förlust med samma siffror i returmötet vilket ledde till förlängning och sedermera straffläggning, där Valencia till slut knep det längstra strået. Nu ställs de mot ännu tuffare motstånd i form av Barcelona och i det första mötet dras truppen med många skavanker. Nyckelspelarna Geoffrey Kondogbia, Goncalo Guedes och Ezequiel Garay är några av spelarna som ser ut att missa denna match på grund av skador.

Hämta din bonus här

 

Detta gör att lagen kan ställa upp med följande startelvor:

Barcelona: Cillesen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Paulinho, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez.

Valencia: Neto; Montoya, Gabriel, Vezo, Gaya; Soler, Parejo, Coquelin, Pereira; Zaza, Rodrigo.

Känner du att du skulle vilja spela på denna matchen mellan Barcelona – Valencia eller någon av de andra matcherna som spelas under torsdagen? I så fall är det bara för dig att besöka Mobilebet där du kan hämta ut en fin välkomstbonus. Gör du en insättning på 200 kronor så får du 800 kronor att spela för. Bli medlem du också och ta del av detta fina erbjudande!