Hem rekar-fotboll Du är här

Katalanskt derby i Copa del Rey

Ligaledande FC Barcelona gästar Espanyol på onsdagskvällen när det ska avgöras vilket av de två katalanska lagen som får avancera till semifinal i Copa del Rey.

interwetten

Barca tunga favoriter

Det är ett formtoppat Barca som tar den korta resan till Estadi Cornellá-El Prat i samma stad. Det är ett bortalag som inte förlorat på hela 29 raka matcher med alla tävlingar inräknade och givetvis kommer La Liga-suveränerna att gå för seger och därmed utöka sviten till 30 matcher. Senaste matchen vanns med 4-2 mot Real Sociedad i ligan efter bland annat två mål av strikern Luis Suarez, som hämtat sig något efter en liten tyngre start på säsongen för hans del.

Inför denna match får de blåröda klara sig utan Andres Iniesta, Samuel Umtiti, Ousmane Dembele, Javier Mascherano, Paco Alcácer samt nyförvärvet Philippe Coutinho. Tränare Ernesto Valverde förväntas trots detta ställa upp med en stark startelva.

När de båda lagen möttes tidigare denna säsongen i september slutade det med en förkrossande 5-0-förlust för Espanyol, vilket givetvis inte tränare Quique Sánchez Flores vill uppleva igen. Han har fått en godkänd start på året 2018 med två segrar, en oavgjord och en förlust på de fyra första matcherna det nya året. Efter 19 spelade matcher i La Liga parkerar laget på en något blygsam 14:e plats och med ett tufft kommande spelschema innehållandes bland annat tre matcher mot Barca, lär det krävas ett antal ess i rockärmen för den spanske huvudtränaren om han vill få med sig bra resultat. I detta första mötet mot lokalrivalerna är målvakten Adrian Lopez definitivt indisponibel, medans Pablo Piatti och Sergio Garcia är tveksamma till spel.

Hämta bonus här

Vill du spela på matchen mellan Espanyol – Barcelona eller någon av de andra matcherna som går under onsdagen går det utmärkt att göra det hos Interwetten. Nya medlemmar kan ta del av deras fina välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor. Bli medlem du också!