Klassikermöte i Hockeyallsvenskan

ssk

Två gamla storheter ställs mot varandra i Scaniarinken i kväll, Södertälje mot Björklöven. Men det är långt ifrån ett toppmöte i svensk hockey numera, det är (tyvärr) två lag i den undre halvan av sveriges näst högsta serie som drabbar samman.

Bra form i SSK

Efter en mardrömsstart fick hemmasonen och klubbikonen Mats Waltin foten. In kom Nichlas Falk och då har det blivit ordning på torpet. SSK har 7 vinster och 2 förluster på de 9 senaste matcherna, och helt plötsligt kan fansen lyfta blicken i tabellen. Även fansen har hittat tillbaka till Axa Sports Center (Scaniarinken).

För SSK:s del finns revansch att utkräva. Förra mötet mellan lagen slutade med en komfortabel 4-1-seger för Björklöven. Och ser man till de senaste åren har Löven ett klart övertag.

En spelare som vill vara med och vända trenden är Niklas Grossman, den gamla NHL-legendaren är tillbaka i laget efter en tids skadeproblem. Men den främsta spelaren i SSK nu, och kanske i hela ligan, är Fredric Weigel. Passningseniet Weigel leder den interna poängligan med 11 poäng på 15 matcher.

Omvända roller i Björklöven

Björklöven är i precis samma läge som SSK – fast tvärtom. De började väldigt bra och framstod som ett givet topplag, men därefter har det gått käpprätt åt helvete. Nu har man enbart 5 förluster och 1 vinst på de 6 senaste matcherna. Så det börjar blåsa kallt däruppe i norr, nu är det onekligen dags att steppa upp.

I Björklöven finns det framför allt 4 spelare som är värda att hålla koll på. Austin Farley, tvåa i poängligan på 16 poäng, är givetvis en av dem. Axel Ottosson (egen produkt) på 12 poäng, Fredric Andersson (SSK-fostrad) och Alex Hutchings på 11 poäng är tre andra värda att nämnas.

Spela på Hockeyallsvenskan hos Nordicbet

BaraBetting.com är en oberoende jämförelsesida med bonusar på internet. Den information som ges ut här är endast för syfte av underhållning. Tredje parter kan ändra eller avsluta bonusar / kampanjer när som helst utan förvarning och vi är inte skyldiga för inkorrekt information. Vänligen följ denna länk för att hitta mer information om BaraBetting.com, vår policy samt läsa mer om ansvarsfullt spelande.

Scroll Up