Hem rekar-ishockey nhl Du är här

Orkar Ottawa studsa tillbaka mot Pittsburgh?

Sidney Crosby

Efter att det har varit en rätt tajt serie så vart det en rejäl överkörning i senaste mötet då Pittsburgh ville ta revansch för alla målen som uteblivit i de tidigare matcherna mot Ottawa. Slutsiffrorna skrevs till det något brutala 7-0.

Ottawa kan studsa tillbaka

Ottawa som har gjort det bra och stängt ner motståndarnas offensiva spel genom sitt gnugg i mittzon åkte på en riktig genomklappning i senaste mötet då de förlorade med 7-0. Det var en tokoffensiv som dansade ut på isen och hade 4-0 till Pittsburgh efter dryga 18 minuter. Femman kom efter två spelade minuter i den andra perioden och då var matchen i princip förlorad och Ottawa började lufta laget. Bland annat så fick superbacken Erik Karlsson, hans backkollega Cody Ceci samt forwarden Derick Brassard vilas i den tredje perioden då förlusten ansågs vara oundviklig.

Som det har pratats om tidigare så spelar Erik Karlsson med en skadad fot, och det verkar röra sig om stressfakturer. Hittills har han spelat på sprutor, som det så fint heter, men karln är i sitt livs bästa form och han omnämns gång på gång som världens bästa spelare just nu.

Pittsburgh hittade nyckeln

Pittsburgh kom till många lägen i den första perioden samtidigt som Craig Anderson i Ottawa-kassen var otroligt otursförföljd eller rent ut sagt usel, Han som har spelat så tryggt och stabilt under slutspelet han aldrig hitta sitt spel utan gav ett närmast skakigt intryck. Första skottet var han sen på att reagera, andra målet var en styrning först från Crosby och via Anderson som styr in den under ett pingvinskt power play. Trean var en märklig situation då hela Ottawa kändes bakfulla och amatörmässiga när de inte kunde komma ur zon. Fyran kom från en fösning snett bakåt och Anderson vallade själv in den i mål. Det fanns inte mycket annat än att låta Anderson åka till båset och ta på sig kepsen.

Och med ett motstånd som inte har vaknat på rätt sida, ja då är det kul att spela i Pittsburgh med den offensiv som de besitter. Det kändes som att allt gick in i första perioden och att Penguins ville testa skott från alla möjliga lägen.

Hursomhelst måste Ottawa vinna kvällens match för att förlänga serien och få det till 3-3 i matcher. Som bekant har Pittsburgh matchboll och pressen ligger på Ottawa. De bör kunna studsa tillbaka och hitta tillbaka till vad som gjort dem så framgångsrika i slutspelet. Klart är att det är en match som blir spännande.