Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Everton – Arsenal 19/3

Dag: lördag den 19:e mars

Tid: 13:45

Plats: Goodison Park, England.

Omgång 31 ska spelas i Barclays Premier League och detta känns som en otroligt spännande omgång. Tillexempel Londonderbyt Chelsea-West Ham eller kanske den matchen vi väntat på hela året, Manchester City-Manchester United om vi ska nämna några. Matchen du får veta mer om här är när de blåklädda Everton tar emot Londonlaget Arsenal. Även denna känns väldigt intressant och svårtippad från början. Everton spelade senast mot Chelsea och tog en riktig stark seger med 2-0 i FA-cupen. Arsenals senaste match var mot giganterna FC Barcelona. De fick se sig besegrade med 3-1 och man är nu ute ur Champions League. Matchen visas på Viasat Fotboll och på Viaplay.

Everton har varit lite upp och ner i ligan. de har stundtals spelat riktigt bra och har känts som ett lag som verkligen utmanar om Europaplatserna, men de har också sett riktigt tröga och fantasilösa ut. I nuläget ligger de på en 12:e plats i ligan med 38 poäng efter att de tappat en 2-0 ledning till en förlust mot West Ham. Viktigt att komma ihåg är att laget endast spelat 28 matcher vilket betyder att de spelat två färre matcher än de flesta lagen i ligan. Jag tycker att Everton inte riktigt levt upp till mina förväntningar de senaste månaderna. De har inte sett riktigt lika vassa ut och vissa spelare har känts helt osynliga. Ross Barkley är ett exempel på detta, och de blåklädda måste ju verkligen få igång honom igen om de vill slåss om Europaplatserna på riktigt. Jag tycker i alla fall att det sett lite ljusare ut de senaste matcherna och jag tror att de är på väg ut ur sin lilla formsvacka, speciellt nu när Lukaku har varit på målhumör de senaste matcherna.

Efter att Everton tagit en övertygande seger mot Bournemouth i engelska FA-cupen var det Chelsea som skulle stå för motståndet. Det var då ett mycket formstarkt Chelsea som inte förlorat på mycket länge i ligan. Detta var förstås en mycket speciell match för anfallaren Romelu Lukaku som skulle möta klubben han blev såld ifrån. Matchen började mycket intensivt, men inte så många målchanser. Ju mer tiden gick desto mer avtog tempot under den första halvleken som slutade rättvist 0-0. Andra halvleken började även den mycket intensivt. Det var Everton som stod för de flesta målchanserna och tillslut skulle det ge resultat. Lukaku tog sig förbi från kanten och passerade både Ivanovic och Azpilicueta. Sedan återstod ”bara” Courtois och Lukaku satte behärskat 1-0 till hemmalaget efter att man spelat 78 minuter. Kort därpå var belgaren framme igen. Efter en fin framspelning av Barkley gör han inte något misstag utan sätter sitt andra mål för dagen. Hemmalaget kunde sedan spela av matchen och det blev inte jätte nervöst.

Flest mål har Lukaku gjort under säsongen i Everton. Han har lyckats stå för hela 18 fullträffar, vilket betyder att han är ett mål ifrån skytteligaledningen. Belgaren har även lyckats slå ett stort rekord för klubben under säsongen. Han har nämligen gjort flest mål i en ligasäsong någonsin i Evertons historia. Efter att han gått mållös i några matcher har han nu gjort mål i de tre senaste matcherna, fyra stycken totalt om vi ska vara mer exakt.

Efter att Gareth Barry blivit utvisad i matchen mot Chelsea är han nu avstängd mot Arsenal. Även Mirallas är avstängd. Backarna Tyias Browning och Tony Hibbert är skadade till matchen. Bryan Oviedo är osäker men kommer med största sannolikhet inte spela.

Arsenal ligger i nuläget 3:a med hela elva poäng bakom serieledaren Leicester City med en match mindre spelad. Laget har inte vunnit på tre matcher i ligan inför denna match efter att man bland annat tappat en ledning till en förlust mot Swansea. Efter det har de bland annat förlorat mot nykomlingarna Watford i FA-cupen. Matchen slutade 2-1 efter ett mycket dåligt spel från ”The Gunners”.

De rödklädda mötte senast ett mycket svårslaget Barcelona och fick då stryk med 3-1. De förlorade första matchen med 2-0 på hemmaplan så att avancera till kvartsfinal kändes ju i stort sett omöjligt. Londonlaget behövde ju som sagt var gå framåt, så de inledde med en väldig press. Barca lyckades klara av pressen de flesta gångerna och det var de som ägde bollinnehavet. Arsenal försökte istället gå på kontringar, men någon riktigt het målchans blev det inte. efter att Gabriel Paulista slarvat med bollen på mitten gick Barca på kontring. Bollen letade sig tillslut ut till Neymar som satte säkert 1-0 för hemmalaget. Nyförvärvet Mohamed Elneny lyckades i alla fall få hål på spanjorerna med sitt välplacerade skott. De fick dock aldrig någon riktig känn på Barca som satte både två- och 3-0. Målskyttarna då var Luis Suarez och Lionel Messi. Det sammanlagda resultatet över de båda matcherna blev 5-1.

Olivier Giroud har varit lagets bästa målskytt under säsongen med sina 12 mål. När han var i en riktig målform var han otroligt viktig för klubben och Arsenal vann de flesta matcherna under denna period. Nu har han dock sett oerhört tafatt ut och väldigt osynlig i de flesta matcherna. Till och med tränaren Wenger har nu tröttnat och har valt att peta honom mot andra anfallaren Danny Welbeck. I nuläget har inte Giroud gjort mål på åtta matcher och frågan är om detta kommer brytas i matchen mot Everton, om han ens får spela?

Arsenal har, som alla andra år, ett antal spelare på skadelistan. Dessa är Aaron Ramsey, Petr Čech, Alex Oxlade-Chamberlain, Mikel Arteta, Tomáš Rosický, Santi Cazorla och Jack Wilshere.

Arsenal har ett klart övertag om man kollar till historiken. De fem senaste matcherna har de lyckats vinna en, förlorat en och spelat lika en. Just nu är de inne på två raka segrar mot Everton. Senaste matchen slutade 2-1 efter mål av bland annat Olivier Giroud.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Detta är en väldigt svårtippad match från början där Everton är favoriter enligt oddset. Trots det tror jag att Arsenal hämtat sig bra från veckomatchen och att de kommer ta tre poäng. De har som ni vet förlorat de två senaste matcherna och ett dåligt facit i deras tre senaste Premier Leaguematcher. Nu måste de ta sig i kragen och börja leverera på planen, speciellt om de vill ha någon chans i titelracet. Alltså, jag tror på en Arsenalvinst till oddset 2,70 i nuläget.

Mitt andra speltips är att tippa under 2,5 mål i matchen. Det är vanligtvis två målglada lag men jag tror de kommer fokusera på att hålla tätt bakåt som en hög prioritering. Arsenal vet att om de ger Lukaku någon lucka kommer han att sätta dit den och om Everton skulle ge Arsenal någon lucka med sitt fina, snabba passningsspel kommer det bli otroligt farligt. Så jag tror att det kommer till största del bli ganska tillknäppt och under 2,5 mål känns då ganska rimligt. Detta spel ger dig ett odds på 2,10 i nuläget.

Everton-vs-Arsenal-Live-Score-Results-Barclays-Asia-Trophy-Final-2015